Новини
Відділом з питань гігієни праці Управління Держпраці у Хмельницькій області на базі товариства з обмеженою відповідальністю «Бембі» (м. Хмельницький) проведено семінар з питань додержання законодавчих та нормативно-правових актів з питань гігієни праці.

У ході зустрічі акцентовано, що метою будь-якого медичного огляду працівника є визначення стану його здоров'я, зокрема, можливості виконання ним певних трудових обов'язків, своєчасного виявлення гострих чи хронічних професійних захворювань, встановлення у разі необхідності медичних протипоказань щодо здійснення окремих видів робіт, а також попередження виникненню та розповсюдженню інфекційних хвороб.

Процедура проведення попереднього (під час прийняття на роботу) та періодичних (протягом трудової діяльності) медичних оглядів працівників, зайнятих на важких роботах, роботах зі шкідливими чи небезпечними умовами праці або таких, де є потреба у професійному доборі, щорічному обов'язковому медичному огляді осіб віком до 21 року (тобто, «трудових» медоглядів) детально визначена у Порядку проведення медичних оглядів працівників певних категорій, затвердженому наказом Міністерства охорони здоров'я України від 21 травня 2007 р. № 246.

Також роз'яснено вимоги державних санітарних норм та правил «Гігієнічна класифікація праці за показниками шкідливості та небезпечності факторів виробничого середовища та напруженості трудового процесу №248 від 08.04.2014 року». Вказано на необхідність додержання вимог цих правил при розробці заходів щодо покращення умов праці та профілактики шкідливого впливу на організм працюючих шкідливих та небезпечних факторів виробничого середовища.

За результатами семінару прийнято рішення забезпечити дотримання працівниками підприємства вимог законодавчих та нормативно-правових актів з питань гігієни праці. Організовувати проведення медичних оглядів працівників згідно вимог згаданого наказу МОЗ.



До списку новинВпередНазад