Новини

Посадовими особами Управління увага зверталася, серед іншого, на діяльність суб'єкта господарювання, його фактичну структуру; відповідність структурних підрозділів установчим і реєстраційним документам; систему управління охороною праці; наявність положень, інструкцій та інших актів з охорони праці, що діють у межах підприємства; відповідність проведення навчань та перевірки знань з охорони праці працівників та спеціалістів вимогам чинних нормативно-правових актів; оцінку технічного стану виробничого обладнання та устаткування; наявність необхідної проектної та технічної документації, документів дозвільного характеру; відповідність технологічних процесів проектам (паспортам) на проведення робіт; наявність плану ліквідації аварій (плану локалізації і ліквідації аварійних ситуацій та аварій) та його відповідність чинним нормативно-правовим актам; утримання та застосування засобів індивідуального і колективного захисту тощо.

Перевіркою встановлено, що на підприємстві створена служба охорони праці, що складається із 18 спеціалістів, у тому числі директора з охорони праці та начальника служби охорони праці. Також створена і функціонує система управління охороною праці підприємства. Відповідно до чинних нормативних актів розроблені й затверджені посадові інструкції та інструкції з охорони праці. На основі типового положення про порядок навчання та перевірки знань з питань охорони праці розроблено та затверджено положення про порядок навчання та перевірки знань з питань охорони праці ПАТ «Чернігівобленерго».

Слід зазначити, що фінансування заходів з охорони праці перевищено більше ніж в 3 рази від мінімального, визначеного законодавством.

В той же час, за результатами проведених перевірок у ПАТ «Чернігівобленерго» виявлено 487 порушень вимог законодавчих та нормативно-правових актів з охорони праці та промислової безпеки. Керівництву підприємства вручені відповідні розпорядчі документи щодо необхідності усунення виявлених порушень. До адміністративної відповідальності притягнуто 34 посадові особи.

За порушення вимог чинного законодавства про працю направлені подання стосовно вжиття заходів дисциплінарного впливу до шести посадових осіб підприємства.




До списку новинВпередНазад