Новини
Конкурс дитячого малюнка проводиться у рамках Всеукраїнської акції «Охорона праці — очима дітей», метою якого є привернення уваги суспільства, в тому числі активної молоді, до існуючих проблем у сфері промислової безпеки та охорони праці.
Метою проведення конкурсу є формування свідомої позиції молоді щодо значення та місця здорових і безпечних умов праці в різних сферах суспільного життя;
акцентування уваги дітей та молоді як майбутніх працівників на виробничих небезпеках та ризиках; профілактика виробничого травматизму шляхом наголошення на важливості формування високої культури безпеки праці та оцінювання ризиків, що супроводжують трудову діяльність дорослих; привернення уваги суспільства до існуючих проблем у сфері охорони праці;
популяризація сучасних підходів до управління охороною праці, формування превентивної культури охорони праці; активізація творчого потенціалу дітей та молоді, сприяння розвитку дитячої творчості та підтримка талановитої молоді.
Конкурс організовується і проводиться Державним підприємством «Редакція журналу «Охорона праці» під патронатом Держпраці та територіальних органів Держпраці.
Конкурс складається з двох етапів.
Перший етап (грудень 2015 року — лютий 2016 року) — відбіркові регіональні тури.
Другий етап (березень — квітень 2016 року) — фінал та оголошення переможців.
Учасниками конкурсу є учні, вихованці, слухачі середніх загальноосвітніх шкіл, позашкільних навчальних закладів, трьох вікових груп:
автори робіт віком від 6 до 10 років;
автори робіт віком від 11 до 14 років;
автори робіт віком від 15 до 18 років.
Конкурс проводиться за напрямом художньої творчості — малюнок.
Конкурсні роботи мають бути виконані за тематикою охорони праці та промислової безпеки, а саме: безпечного ведення робіт у вугільній, деревообробній промисловості, сільському, лісовому та ліфтовому господарствах, медичній сфері, будівництві, на транспорті.
Приймаються лише індивідуальні оригінальні авторські роботи, що відповідають умовам конкурсу.
Малюнки повинні відповідати таким вимогам:
— на конкурс подаються малюнки у довільній графічній, живописній формах, виконані олівцями, олійними, акварельними фарбами чи гуашшю;
— розмір роботи не повинен бути більшим за формат А-2;
— роботи не повинні оформлятися рамкою, паспарту, наклейками тощо;
— на зворотному боці кожної конкурсної роботи необхідно зазначити українською мовою:
назву роботи;
прізвище, ім'я, по батькові;
дату народження автора;
місце проживання (повну адресу) автора, контактний телефон;
сферу діяльності батьків;
назву навчального закладу;
прізвище, ім'я, по батькові методичного керівника.
Роботи будуть оцінюватися за наступними критеріями: відповідність роботи тематиці Конкурсу, актуальність теми; практичне значення; доцільність наданих рекомендацій та порад, використання знаків безпеки; оригінальність та оформлення; ступінь самостійності автора у виконанні роботи; якість роботи.
Творчі роботи, які надходитимуть на участь у конкурсі, з порушеннями умов конкурсу, або ж без належного оформлення, розглядатися не будуть.
Конкурсні роботи учасників необхідно подати, або надіслати до Управління Держпраці у Чернівецькій області не пізніше 25 лютого 2016 року.

Управління Держпраці у Чернівецькій області розтащовується за адресою: м. Чернівці, вулиця Зелена, 3.




До списку новинВпередНазад