Новини
Відділом нагляду в АПК та СКС Управління Держпраці у Хмельницькій області, за участі Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань на базі Старосинявського виробничого підрозділу публічного акціонерного товариства «Хмельницькрибгосп» (смт. Стара Синява) проведено нараду щодо експлуатації суден флоту рибної промисловості, що не підлягають нагляду класифікаційного товариства.

У ході зустрічі проаналізовано стан виробничого травматизму в Україні та Хмельницькій області. Наголошено, що судна, у проектній документації яких зазначено вантажопідйомність, місткість, допустиму потужність двигунів або район плавання без врахування вимог «Правил експлуатації суден флоту рибної промисловості, що не підлягають нагляду класифікаційного товариства», допускаються до плавання тільки після приведення їх характеристик до вимог Правил.

Акцентовано на необхідності забезпечення судновласником діагностування та прогнозування технічного стану суден та їх технічних засобів. Забезпечення судновласником підготовки та підвищення кваліфікації працівників та членів екіпажів, що відповідають за безпечну експлуатацію суден. Створення судновласником безпечних умов праці берегового та суднового персоналу відповідно до вимог чинного законодавства з питань охорони праці.

Зазначено, що кожне судно повинно бути укомплектоване кваліфікованим персоналом відповідно до вимог законодавства. Судно має бути пофарбоване та мати встановлене нормативними актами маркування та ідентифікаційні ознаки. Мати на борту рятувальні засоби, аварійне, протипожежне забезпечення, навігаційні прилади, інструменти, встановлені «Типовим табелем забезпечення постачання суден флоту рибної промисловості», затвердженим наказом Міністерства аграрної політики та продовольства України від 13 червня 2012 року № 354.

За результатами наради вирішено посилити контроль за станом охорони праці та трудовою дисципліною, забезпечити дотримання посадовими особами та працівниками вимог законодавчих та нормативно-правових актів з охорони праці, посилити контроль за організацією та проведенням медичних оглядів працівників певних категорій.



До списку новинВпередНазад