Новини
Фахівцями відділу нагляду в АПК та СКС Управління Держпраці у Хмельницькій області, за участі Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань проведено семінар з питань додержання вимог законодавчих та нормативно-правових актів з охорони праці під час навчально-виховного процесу в Балинському вищому професійному училищі №36 (с. Балин, Дунаєвецького району).

Під час семінару проаналізовано стан виробничого травматизму в Україні, Хмельницькій області та Дунаєвецькому районі, зроблено акцент на випадках травмування в закладах освіти. Розглянуто порядок розслідування нещасних випадків на виробництві. Надання першої допомоги потерпілим у разі нещасного випадку. Зауважено, що аналіз травматизму в закладах освіти даного типу показав, що через невиконання вимог інструкцій з охорони праці, порушення вимог безпеки під час експлуатації транспортних засобів та порушення Правил дорожнього руху найчастіше травмуються водії, підсобні робітники, механізатори та слюсарі.

Наголошено, що безпека працівників і учнів навчального закладу залежить від дотримання працівниками, які експлуатують газове обладнання, технології виконання робіт та інших нормативних документів з питань охорони праці.

Обговорено сучасний стан колективно-договірного регулювання соціально-трудових відносин в Україні. Практику вирішення питань з охорони праці через регіональні та галузеві угоди, колективні договори.

За результатами зустрічі прийнято рішення керівництву посилити контроль за станом охорони праці та трудовою дисципліною в училищі. Забезпечити дотримання посадовими особами та працівниками вимог законодавчих та нормативно-правових актів з охорони праці.



До списку новинВпередНазад