Новини
Фахівцями відділу нагляду в АПК та СКС Управління Держпраці у Хмельницькій області для працівників Управління соціального захисту населення Дунаєвецького району проведено семінар з питань додержання вимог законодавчих та нормативно-правових актів з охорони праці.

Під час семінару проаналізовано стан виробничого травматизму в Україні, Хмельницькій області та Дунаєвецькому районі. Акцентовано на важливості проведення вступного інструктажу та інструктажу на робочому місці.

Наголошено на необхідності розробки інструкцій з охорони праці та ознайомленні з ними працівників. Також вказано на необхідність надання консультацій суб'єктам господарювання із зазначених питань та обов'язкове проведення спеціальних навчань для працівників, які виконують роботи підвищеної небезпеки та потребують професійного добору.

Зазначено, що для проведення попереднього (періодичних) медичного огляду працівників роботодавець повинен укласти або вчасно поновити договір із закладом охорони здоров'я та надати йому список працівників, які підлягають попередньому (періодичним) медичному огляду.

Процедура проведення попереднього (під час прийняття на роботу) та періодичних (протягом трудової діяльності) медичних оглядів працівників, детально визначена у Порядку проведення медичних оглядів працівників певних категорій, затвердженому наказом Міністерства охорони здоров'я України від 21 травня 2007 р. № 246.

На завершення зустрічі роз'яснено вимоги законодавства про працю щодо індексації оплати праці, дотримання дисципліни праці та порядок призначення і виплати допомоги по загальнообов'язковому державному соціальному страхуванню з тимчасової втрати працездатності



До списку новинВпередНазад