Новини
Фахівцями відділу нагляду в будівництві, котлонагляді на транспорті та зв'язку, відділу з питань додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно правових актів, відділу з питань експертизи умов праці Управління Держпраці у Хмельницькій області, на базі фермерського господарства «Глорія» (с. Киликиїв, Cлавутcького району) проведено інформаційно-консультативний семінар.

Під час зустрічі проаналізовано стан виробничого травматизму в Україні та Хмельницькій області. Учасникам семінару надано практичні рекомендації з питань безпечної експлуатації об'єктів підвищеної небезпеки та виконання робіт з підвищеною небезпекою. Роз'яснено правила поведінки при виникненні нештатних та аварійних ситуацій. Вимоги законодавчих та нормативно правових актів, які безпосередньо стосуються господарства.

Наголошено на дотриманні господарством вимог законодавства про оплату праці, рівень оплати та своєчасність її виплати. Звернуто увагу присутніх на порядок проведення індексації. Вимоги законодавства стосовно призначення та виплати допомоги відповідно до загальнообов'язкового державного страхування з тимчасової втрати працездатності. Окремо акцентовано на відповідальності за порушення строків виплати заробітної плати.

Також зауважено, щоб вийти на заслужений відпочинок на пільгових умовах за Списком № 1 чи № 2 працівникові тої чи іншої професії необхідно підтвердити це право, а воно, як відомо, підтверджується лише за результатами атестації робочих місць, яка проводиться один раз на 5 років, як це передбачає Порядок проведення атестації робочих місць за умовами праці, затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 01.08.1992 року № 442. Відповідальність за своєчасне та якісне проведення атестації покладається на керівника підприємства, організації чи установи.

За результатами зустрічі вирішено рекомендувати адміністрації господарства пройти навчання і перевірку знань з охорони праці. Дотримуватись вимог інструкцій з охорони праці при виконанні сільськогосподарських робіт. Дотримуватись вимог трудового законодавства та загальнообов'язкового соціального страхування.



До списку новинВпередНазад