Новини
Фахівцями відділу нагляду в АПК та СКС, відділу нагляду в машинобудуванні та енергетиці та сектору розслідування, аналізу обліку аварій і виробничого травматизму Управління Держпраці у Хмельницькій області для фізичної особи-підприємця Рикун А.П. (м. Хмельницький) проведено семінар з питань охорони праці та профілактики травматизму на підприємстві.

У ході заходу проаналізовано стан виробничого травматизму в галузі харчової промисловості по Україні та Хмельницькій області. Роз'яснено вимоги Порядку розслідування та ведення обліку нещасних випадків, професійних захворювань і аварій на виробництві, а також порядок повідомлення про настання нещасного випадку. Особливу увагу звернуто на вимоги щодо безпечного виконання робіт підвищеної небезпеки. Вказано на дії працівників та посадових осіб в разі настання нещасного випадку на виробництві.

Також обговорено основні вимоги Правил охорони праці для працівників м'ясопереробних цехів та основні вимоги електробезпеки у галузі харчової промисловості. Акцентовано на основних вимогах безпеки під час обслуговування електроустановок. Організаційних та технічних заходах, що створюють безпечні умови виконання робіт. Наголошено на необхідності опосвідчення стану безпеки електроустановок. Дотриманні основних вимог безпеки при роботі з переносним електроінструментом. Розглянуто основні засоби захисту, які використовуються під час роботи в електроустановках.

За результатами зустрічі вирішено розробляти та впроваджувати заходи щодо профілактики виробничого травматизму. Проводити щорічні навчання з питань охорони праці та безпечного ведення робіт з підвищеною небезпекою для посадових осіб та працівників підприємства. Забезпечити дотримання посадовими особами та працівниками ФОП Рикун А.П. вимог законодавчих та нормативно-правових актів з охорони праці. Чітко визначити (розподілити) функції, обов'язки, відповідальність інженерно-технічних працівників та обслуговуючого персоналу щодо експлуатації, ремонту, обслуговування технологічного устаткування та обладнання з відображенням в посадових інструкціях, інструкціях з охорони праці. Забезпечити відповідно до норм видачу спецодягу, засобів індивідуального захисту, мийних та знешкоджуючих засобів для працівників.



До списку новинВпередНазад