Новини
Фахівцями відділу з питань додержання законодавства про працю зайнятість та інших нормативно-правових актів, відділу з питань експертизи умов праці, відділу нагляду в АПК та СКС Управління Держпраці у Хмельницькій області, за участі Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань на базі приватної меблевої фабрики у фізичної особи-підприємця Симчак В.А. (с. Зіньків, Віньковецького району) проведено інформаційно-консультативний семінар.

У ході заходу зазначено, що працівник не може бути допущений до роботи без укладення трудового договору, оформленого наказом чи розпорядженням власника або уповноваженого ним органу, та повідомлення центрального органу виконавчої влади з питань забезпечення формування та реалізації державної політики з адміністрування єдиного внеску. Важливо, що при укладенні трудового договору між фізичною особою та працівником, письмова форма трудового договору є обов'язковою. Також зауважено, що у разі необхідності при прийнятті на роботу підприємцем найманого працівника за згодою сторін може встановлюватись випробування на строк передбачений ст. 27 Кодексу Законів про Працю України .

Обов'язковою вимогою трудового законодавства при прийнятті працівника на роботу є ведення трудової книжки, яка відповідно до норм ст. 48 Кодексу Законів про Працю України, є основним документом про трудову діяльність працівника. Трудові книжки ведуться на всіх працівників, які працюють у фізичної особи понад п'ять днів. Працівникам, що стають на роботу вперше, трудова книжка оформляється не пізніше п'яти днів після прийняття на роботу.

Наголошено, що атестація робочих місць здійснюється відповідно до Порядку проведення атестації робочих місць за умовами праці, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 01.08.1992 року №442 та Методичних рекомендацій для проведення атестації робочих місць за умовами праці, затверджених спільною постановою Міністерства праці і Міністерства охорони здоров'я України від 01.09.1992 року №41. Відповідно до пункту 4 Порядку, періодичність проведення атестації робочих місць визначається в колективному договорі підприємства, але атестація має проводитись не рідше одного разу на 5 років. Відповідальність за своєчасне та якісне проведення атестації покладається на керівника підприємства, організації.

Окремо порушено питання щодо вимог законодавчих та нормативно-правових актів з охорони праці та необхідності проведення навчань з питань охорони праці. Роз'яснено вимоги законодавчих та нормативно-правових актів щодо безпеки систем газопостачання.



До списку новинВпередНазад