Новини
Фахівцями Управління Держпраці у Хмельницькій області для працівників Теофіпольського районного центру соціальної реабілітації дітей-інвалідів проведено інформаційно-консультативний семінар з питань додержання законодавства про працю та загальнообов'язкове соціальне страхування.

Під час зустрічі роз'яснено вимоги законодавства про працю щодо оплати праці, дотримання дисципліни праці та порядок призначення і виплати допомоги по загальнообов'язковому державному соціальному страхуванню з тимчасової втрати працездатності та порядок надання щорічних відпусток.

Особливу увагу присутніх звернуто на забезпечення виконання постанови Кабінету Міністрів України від 9 грудня 2015 року № 1013 «Про упорядкування структури заробітної плати, особливості проведення індексації та внесення змін до деяких нормативно-правових актів», за якою здійснюється упорядкування структури заробітної плати, включення до посадових окладів працівників бюджетної сфери сум індексації, що накопичувалась протягом останніх років та внесення змін до порядку проведення індексації грошових доходів.

Відповідно до вимог згаданої постанови зазнали змін правила проведення індексації заробітної плати. Зокрема починаючи з грудня 2015 року у випадку прийняття працівника на роботу, його переведення на іншу роботу, повернення з соціальної відпустки по догляду за дитиною, обчислення індексу споживчих цін для проведення індексації здійснюється з місяця, наступного за місяцем підвищення тарифної ставки (окладу), за посадою, яку займає працівник. Внесені зміни до порядку проведення індексації заробітної плати уже не передбачають поняття «базовий місяць», натомість використовується визначення «місяць, підвищення тарифної ставки (окладу)». Вдосконалений порядок проведення індексації грошових доходів надає можливість здійснювати єдиний підхід до її обрахунку в залежності від підвищення посадового окладу (тарифної ставки) усім працівникам та забезпечити їх право на підтримання купівельної спроможності в умовах зростання цін та дотримання визначених Конституцією України гарантій щодо забезпечення достатнього життєвого рівня.



До списку новинВпередНазад