Новини

Подібні запитання виникають у кожного оформленого працівника. Адже офіційне працевлаштування має додаткові бонуси, за виконанням яких слідкує Закон з охорони праці.

Відповідно до ст.107 КЗпПУ робота у святковий і неробочий день оплачується у подвійному розмірі, але, як визначено ст.67 КЗпПУ у випадку, коли святковий або неробочий день збігається з вихідним днем, вихідний день переноситься на наступний після святкового або неробочого дня. Дні, у які робота не провадиться називаються неробочими днями.

Робота працівників за відрядними розцінками оплачується за подвійними відрядними розцінками, працівникам, праця яких оплачується за годинними або денними ставками ,- у розмірі подвійної годинної або денної ставки.

Працівникам, які одержують місячний оклад,- у розмірі одинарної годинної або денної ставки зверх окладу. Крім цього, у такому випадку треба встановити, чи проводилась робота в святкові дні в межах місячної норми робочого часу або зверх норми.

Якщо робота у святковий день включалась в норму робочого часу даного місяця, то оплата такої роботи до окладу проводиться в розмірі одинарної часової або денної ставки. Коли робота у святкові дні проводилась зверх норми робочого часу, працівнику мають доплатити не менш подвійної ставки або фактично відпрацьовані в святковий день робочі часи, які оплачені у подвійному розмірі часової ставки. Ці години не рахуються в надурочний час.

За заявою працівника робота у вихідний день також може компенсуватися наданням іншого дня відпочинку.




До списку новинВпередНазад