Новини
Управлінням Держпраці у Хмельницькій області для фізичної особи-підприємця Юрчук О.С. (смт. Білогір'я) проведено семінар з питань додержання законодавства про працю та загальнообов'язкового державного соціального страхування.



У ході семінару головний державний інспектор Управління Держпраці Олена Окопна роз'яснила працівникам зміни в законодавстві про працю щодо порядку укладення трудових договорів фізичною особою-підприємцем з працівниками. Зауважено, що трудові відносини між фізичною особою-підприємцем та найманим працівником відбуваються шляхом укладення трудового договору у письмовій формі, яка затверджена Наказом Міністерства соціальної політики України №260 від 08.06.2001 року. Зазначено, що базовою вимогою законодавства про працю щодо оформлення трудових відносин є те, що працівник не може бути допущений до роботи без укладання трудового договору, оформленого наказом чи розпорядженням власника або уповноваженого ним органу та повідомлення центрального органу виконавчої влади з питань забезпечення формування та реалізації державної політики з адміністрування єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування про прийняття працівника на роботу в порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України.

Особливу увагу звернуто на дотримання державної соціальної гарантії в оплаті праці найманих працівників. Зазначено, що з 1 вересня 2015 року місячний розмір мінімальної заробітної плати складає 1378 гривень. Також розглянуто вимоги законодавства про оплату роботи у святкові і не робочі дні, порядок надання та оплати відпусток працівникам.



До списку новинВпередНазад