Новини
За ініціативи Управління соціального захисту населення виконавчого комітету Старокостянтинівської міської ради, в актовій залі ДП «Старокостянтинівський лісгосп» під головуванням першого заступника міського голови Куця Григорія Йосиповича відбулася розширена нарада з керівниками та спеціалістами з охорони праці підприємств, установ та організацій міста різної форми власності та господарювання на тему: «Актуальні проблеми охорони праці та безпеки життєдіяльності». Захід відбувся з метою проведення аналізу стану охорони праці на підприємствах міста та вжиття заходів щодо зменшення рівня травматизму.

У нараді прийняли участь представники Управління Держпраці у Хмельницькій області, Управління соціального захисту населення відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в Старкостянтинівському районі, Красилівського міжрайонного управління Головного управління Держсанепідслужби у Хмельницькій області, Старокостянтинівського районного сектору Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій в Хмельницькій області.



За результатами наради було вирішено надавати методичну і консультативну допомогу підприємствам міста щодо поліпшення стану безпеки, гігієни праці, виробничого середовища, підвищення рівня охорони праці, а також щодо формування розділу «Охорона праці та здоров'я» в колективних договорах.
Роз'яснювати підприємствам порядок проведення атестації робочих місць за умовами праці, здійснювати контроль за правильністю проведення атестації робочих місць та встановлення пільг та компенсацій. Відповідно до вимог чинного законодавства забезпечити фінансування та організувати проведення попереднього і періодичних медичних оглядів працівників, зайнятих на важких роботах, роботах зі шкідливими чи небезпечними умовами праці або таких, де є потреба у професійному доборі, щорічного обов'язкового медичного огляду осіб віком до 21 року.

Забезпечити функціонування системи управління охороною праці на підприємствах. Особливу увагу приділяти отриманню дозволу на виконання робіт підвищеної небезпеки та на експлуатацію (застосування) машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки.

Організовувати проведення працівникам під час прийняття на роботу і в процесі роботи інструктажі та навчання з питань охорони праці, з надання першої медичної допомоги потерпілим від нещасних випадків і правил поведінки у разі виникнення аварії.



До списку новинВпередНазад