Новини
Фахівцями Управління Держпраці у Хмельницькій області на базі кооперативного підприємства «Поділля» (м. Славута) проведено семінар щодо додержання вимог законодавства про працю та загальнообов'язкове державне соціальне страхування. Також розглянуто вимоги законодавчих та нормативно-правових актів з питань охорони праці.

У ході зустрічі зауважено, що оплата праці працівників здійснюється в першочерговому порядку. Всі інші платежі здійснюються власником або уповноваженим ним органом після виконання зобов'язань щодо оплати праці. Звернуто увагу присутніх на дотримання державної соціальної гарантії в оплаті праці найманих працівників. Зазначено, що з 1 вересня 2015 року місячний розмір мінімальної заробітної плати складає 1378 гривень.

Зауважено, що на даний час при проведенні індексації заробітної плати працівників слід керуватися Законом України «Про індексацію грошових доходів населення» від 03.07.1991 № 1282-XII та Порядком проведення індексації грошових доходів населення, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 17.07.2003 р. № 1078, з урахуванням внесених до них змін. Акцентовано, що Законом України «Про державні соціальні стандарти та державні соціальні гарантії» індексація визначена державною соціальною гарантією, що надається населенню з метою підтримки купівельної спроможності їх грошових доходів в умовах зростання цін.

Також роз'яснено вимоги законодавчих та нормативно-правових актів з питань охорони праці щодо безпечної експлуатації посудин що працюють під тиском. Правила охорони праці при виконанні вантажно-розвантажувальних робіт. Вимоги безпечної експлуатації транспортних засобів, двигуни яких працюють на газовому паливі.

На завершення семінару роботодавця Попереджено про відповідальність у разі допущення порушень законодавчих та нормативно-правових актів з питань законодавства про працю та охорону праці.



До списку новинВпередНазад