Новини
Фахівцями відділу нагляду на виробництві і об'єктах підвищеної небезпеки, відділу з питань додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно-правових актів, відділу нагляду в будівництві, котлонагляді, на транспорті та зв'язку Управління Держпраці у Хмельницькій області, за участі Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань на базі комунального підприємства «Білогір'я спецтрансбуд» (смт. Білогір'я) проведено нараду з питань додержання вимог законодавства про працю та охорону праці.

У ході заходу проаналізовано стан виробничого травматизму в Україні та Хмельницькій області. Розглянуто вимоги безпеки під час експлуатації внутрішніх газопроводів і газового обладнання житлових і громадських будинків. Вимоги безпечної експлуатації димових і вентиляційних каналів.
Особливу увагу присутніх звернуто на питання безпечної експлуатації транспорту, його ремонту та обслуговування. Дотримання вимог безпеки працівниками під час проведення робіт з використанням машин і механізмів.

Також розглянуто питання стану дотримання підприємством законодавства про оплату праці, рівень оплати та своєчасність її виплати. Роз'яснено порядок проведення індексації заробітної плати. Наголошено на вимогах законодавства стосовно призначення та виплати допомоги відповідно до загальнообов'язкового державного страхування з тимчасової втрати працездатності. Окремо звернуто увагу на відповідальність за порушення строків виплати заробітної плати.

За результатами зустрічі вирішено вдосконалювати систему управління охороною праці на підприємстві. Привести у відповідність нормативним актам з питань охорони праці документи, що стосуються безпечного виконання робіт та не допускати порушень нормативних актів з охорони праці. Дотримуватись вимог трудового законодавства та загальнообов'язкового соціального страхування.



До списку новинВпередНазад