Новини
Фахівцями відділу нагляду на виробництві і на об'єктах підвищеної небезпеки та відділу з питань гігієни праці Управління Держпраці у Хмельницькій області на базі Полонського комунального підприємства водопровідно-каналізаційного господарства проведено семінар з питань додержання законодавчих та нормативно-правових актів з охорони праці та гігієни праці.

Під час семінару особливу увагу приділено дотриманню вимог безпеки під час виконання газонебезпечних робіт та безпечній експлуатації систем газопостачання. Охарактеризовано стан охорони праці та проведено аналіз травматизму на підконтрольних об'єктах підприємств водопровідно-каналізаційних та теплопостачальних господарств області та України.

Роз'яснено вимоги нормативно-правових актів стосовно безпечної експлуатації електроустановок споживачів та електроустановок у вибухонебезпечних зонах. Порушено питання гігієни праці та дотримання її вимог у процесі виробництва, виконання вимог під час газонебезпечних робіт, а саме у замкнутому просторі та ті при виконанні яких є чи може відбутися раптових викид небезпечних газів, що шкідливі для здоров'я працюючих.

Зроблено акцент на посилені контролю за станом охорони праці та трудовою дисципліною на виробничих об'єктах водоканалізаційного господарства. Дотриманні посадовими особами та працівниками водоканалу вимог інструкцій з охорони праці під час організації та виконання робіт підвищеної небезпеки.

Керівництву водоканалу рекомендовано забезпечувати отримання дозволів на виконання робіт підвищеної небезпеки та на експлуатацію (застосування) машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки. Чітко розподілити функції, обов'язки, відповідальність інженерно-технічних працівників та обслуговуючого персоналу щодо експлуатації, ремонту, обслуговування технологічного устаткування та обладнання з відображенням в посадових інструкціях, інструкціях з охорони праці, технологічних інструкціях. Здійснювати контроль стосовно проведення щорічного навчання з питань охорони праці та безпечного виконання робіт підвищеної небезпеки для посадових осіб та працівників. Забезпечити в повній мірі та відповідно до норм видачу спецодягу, засобів індивідуального захисту, мийних та знешкоджуючих засобів для працівників.



До списку новинВпередНазад