Новини

Участь у нараді взяли Голова Держпраці Роман Чернега, Президент ПАТ ««УКРТРАНСГАЗ» Ігор Прокопів, Віце-Президент — головний інженер ПАТ «УКРТРАНСГАЗ» Ігор Бурак, керівники територіальних управлінь Держпраці та керівники газотранспортних філій ПАТ.

Під час засідання обговорили результати перевірок комплексного управління охороною праці на об'єктах газотранспортної системи. Згідно з матеріалами перевірки робота з організації охорони праці в ПАТ «УКРТРАНСГАЗ» визнана не досконалою.

Голова Служби наголосив на актуальності питання щодо впровадження в практику підприємств ризикоорієнтовного підходу в системах управління охороною праці. Зокрема Роман Чернега зазначив:«Мінімізація виникнення виробничих ризиків — це шлях до значного підвищення продуктивності праці та рентабельності виробництва, а вміння управляти цими ризиками є життєвою необхідністю, особливо для технологічно-навантажених підприємств. Питання активізації пропагандистської роботи з впровадження на підприємствах систем управління виробничими ризиками Держпраці вважає надзвичайно актуальним».

В свою чергу, Президент ПАТ «УКРТРАНСГАЗ» Ігор Прокопів, подякував за співпрацю та пообіцяв проаналізувати недоліки і вжити відповідних заходів щодо їх усунення.

Слід відзначити, що під час перевірки інспектори виявили чимало порушень з охорони праці на об'єктах газотранспортної системи ПАТ «УКРТРАНСГАЗ». Близько 30% — усунено одразу в ході перевірки. Цим працівники Держпраці ще раз підтверджують важливість зменшення контролюючого тиску на підприємства, працюючи у форматі сервісної Служби.




До списку новинВпередНазад