Новини
Фахівцями відділу нагляду в будівництві, котлонагляді, на транспорті та зв'язку, відділу нагляду на виробництві і на об'єктах підвищеної небезпеки
та сектору експертної роботи, ринкового нагляду та надання адміністративних послуг на базі ТОВ навчально-методичний центр «Охорона праці» для працівників Обласного центру централізованого господарства закладів охорони здоров`я проведено нараду з питань додержання вимог нормативно-правових актів з питань охорони праці.



У ході зустрічі порушено питання виконання робіт та експлуатації об'єктів з підвищеною небезпекою. Роз'яснено вимоги законодавчих та нормативно-правових актів, які безпосередньо стосуються суб'єкта господарювання. Звернуто увагу присутніх на основні вимоги правил безпеки систем газопостачання. Вимоги безпечної експлуатації димових і вентиляційних каналів.

Вказано на важливість посилення контролю за трудовою дисципліною, впровадження заходів щодо профілактики виробничого травматизму, чіткому розподілу функцій, обов'язків, відповідальності обслуговуючого персоналу щодо експлуатації, ремонту технологічного устаткування та обладнання з відображенням у посадових інструкціях.



Зауважено на важливості проходження водіями передрейсового медичного огляду та проведення передрейсового технічного огляду транспортних засобів наявних на підприємстві. Акцентовано на важливості розробки програм стажування для працівників (водіїв транспортних засобів) згідно їх функціональних обов'язків та дотриманні вимог безпеки під час виконання шиномонтажних робіт.

Також розглянуто внесені зміни до ст. 21 Закону України «Про охорону праці», в частині видачі дозволів або відмови в їх видачі, переоформлення, видачі дублікатів, анулювання дозволів центральним органом виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері охорони праці, переліки видів робіт, машин, механізмів та устаткування підвищеної небезпеки, проведення або експлуатація (застосування) яких потребує отримання дозволу. Також обговорено процедуру продовження дії дозволу на виконання робіт та експлуатацію об'єктів з підвищеною небезпекою.



До списку новинВпередНазад