Новини
Фахівцями відділу нагляду на виробництві і на об'єктах підвищеної небезпеки Управління Держпраці у Хмельницькій області на базі приватного підприємства «Будалгоритм» (м. Хмельницький) проведено семінар з питань додержання законодавчих та нормативно-правових актів з питань охорони праці.

Під час заходу акцентовано на основних вимогах Закону України «Про охорону праці». Зокрема, наголошено на праві стосовно охорони праці під час укладання трудового договору. Праві працівників на пільги і компенсації за важкі та шкідливі умови праці. Забезпечені працівників спецодягом, іншими засобами індивідуального захисту, мийними та знешкоджувальними засобами.

Зазначалось, що при укладенні трудового договору працівник має бути поінформований роботодавцем під розписку про умови праці на підприємстві, наявність на його робочому місці небезпечних і шкідливих виробничих факторів, які ще не усунуто, та можливі наслідки їх впливу на здоров'я та про права працівника на пільги і компенсації за роботу в таких умовах відповідно до законодавства і колективного договору (п.1 ч. 1 ст.29 КЗпП України).

Також розглянуто вимоги безпечної експлуатації газопроводів і установок, що використовують газ, промислових сільськогосподарських підприємств, котелень, підприємств комунально-побутового обслуговування виробничого характеру. Вимоги безпечної експлуатації димових і вентиляційних каналів.

За результатами зустрічі вирішено посилити роботу з охорони праці та в подальшому не допускати порушення законодавчих та нормативно-правових актів з охорони праці та правил безпеки систем газопостачання. Контролювати проведення щорічного навчання з питань охорони праці та безпечного виконання робіт підвищеної небезпеки для посадових осіб та працівників.



До списку новинВпередНазад