Новини
Представниками Управління Держпраці у Хмельницькій області на базі Городнявського навчально-виховного комплексу (Шепетівський район, с. Городнявка) проведено інформаційно-консультативний семінар з питань додержання законодавчих та нормативно-правових актів з питань охорони праці та законодавства про працю.

У ході зустрічі проаналізовано стан виробничого травматизму в Україні та Хмельницькій області. Порушено питання вдосконалення системи управління охороною праці в навчальному закладі, детально висвітлено характерні порушення нормативних актів з охорони праці в системі освіти. Акцентовано на необхідності дотримання учнями, вчителями та обслуговуючим персоналом вимог безпеки під час проведення навчального процесу. Розглянуто вимоги безпеки під час експлуатації систем газопостачання.

Також розглянуто вимоги законодавства про оплату праці, рівень оплати та своєчасність її виплати. Роз'яснено порядок проведення індексації. Зазначено вимоги законодавства стосовно призначення та виплати допомоги відповідно до загальнообов'язкового державного страхування з тимчасової втрати працездатності. Окремо звернуто увагу на відповідальність за порушення строків виплати заробітної плати. Наголошено на дотриманні порядку атестації робочих місць та надання пільг та компенсацій за роботу у важких та шкідливих умовах праці.

За підсумками заходу вирішено проводити постійний контроль зі сторони адміністрації підприємства за дотриманням працівниками, які експлуатують об'єкти підвищеної небезпеки і виконують роботи з підвищеною небезпекою вимог регламентів на виконання робіт, та інших нормативних документів з питань охорони праці, які впроваджені і діють в навчальному закладі.



До списку новинВпередНазад