Новини
Фахівцями Управління Держпраці у Хмельницькій області на базі ПАТ «Шепетівкагаз» проведено семінар щодо вимог безпеки під час експлуатації газовикористовувального обладнання житлових та громадських будівель.

Також під час семінару розглянуто вимоги безпечної експлуатації димових та вентиляційних каналів житлових та громадських будинків, порядок проведення навчання та інструктажів з охорони праці працівників газового господарства. Зазначалось про вдосконалення системи управління охороною праці на підприємстві. Вказано на характерні порушення нормативно-правових актів з охорони праці на підприємствах галузі.

У ході семінару надано методичну допомогу підприємству щодо безпечного ведення робіт у газовому господарстві, забезпечення безаварійної роботи підприємства. Також роз'яснено порядок технічного обслуговування внутрішніх газопроводів і газового обладнання житлових та громадський будівель та порядок заміни газового обладнання без зміни функціонального призначення, потужності та системи димовідведення. Звернуто на умови відключення від системи газопостачання обладнання житлових та громадський будинків із встановлення заглушки, на вимоги до установки водонагрівачів, опалювальних котлів та опалювальних апаратів з відводом продуктів згорання в димохід або крізь зовнішні стіни будинку. Разом з тим, порушено питання періодичності проведення перевірки та прочищення димових та вентиляційних каналів, документального оформлення результатів перевірки.

За результатами засідання рекомендовано керівництву забезпечити проведення навчання, перевірку знань, проведення інструктажів з питань охорони праці та організувати роботу без допущення порушень нормативних актів з охорони праці. Проводити постійний контроль зі сторони адміністрації підприємства за дотриманням працівниками нормативних документів з питань охорони праці, які впроваджені і діють на підприємстві. Привести у відповідність документацію, що стосуються безпеки під час експлуатації газовикористовувального обладнання, безпечної експлуатації димових та вентиляційних каналів житлових та громадських будинків.



До списку новинВпередНазад