Новини
Фахівцями Управління Держпраці для посадових осіб та працівників СВК «Маяк» (Славутський р-н., с. Піддубці) роз'яснено вимоги трудового законодавства, охорони праці та додержання вимог безпеки під час експлуатації та обслуговування вантажопідіймальних кранів, посудин, що працюють під тиском.

У ході семінару звернуто увагу вимоги трудового законодавства та загальнообов'язкового соціального страхування для посадових осіб підприємства. Розглянуто питання стану дотримання підприємством законодавства про оплату праці, рівень оплати та своєчасної її виплати. Роз'яснено порядок проведення індексації та процедуру стосовно призначення та виплати допомоги відповідно до загальнообов'язкового державного страхування з тимчасової втрати працездатності. Окремо звернуто увагу на відповідальність за порушення строків виплати заробітної плати.

Наголошено на вимогах безпечної експлуатації посудин, що працюють під тиском, вантажопідіймальних кранів та механізмів, вимог безпечної експлуатації при виконанні лісосічних робіт. Розглянуто Правила охорони праці при виконанні вантажно-розвантажувальних робіт.

Під час наради зазначалось про дотриманням роботодавцями вимог законодавства щодо пільг і компенсацій працівникам, зайнятих на роботах із шкідливими умовами праці та правильності застосування Списків виробництв, робіт, цехів, професій і посад, зайнятість яких дає право на щорічні додаткові відпустки за роботу із шкідливими і важкими умовами праці та за особливий характер праці. Наголошено на якістю проведення атестації робочих місць за умовами праці та віднесенням їх до категорії з шкідливими умовами праці. Окремо розглянуто питання щодо передбачення відповідальності за несвоєчасність проведення атестації або порушення порядку її проведення.



До списку новинВпередНазад