Новини

У заході взяли участь керівники сільськогосподарських підприємств ТОВ «Мена — Авангард», ДП «Зернятко», ТОВ «Агроресурс — 2006», СК «Куковицький», КСТ «Дружба», ТОВ «Праця — Стольне», Філія «Менський сир» ППКФ «Прометей», ПАТ «ДПЗКУ» «Менське хлібоприймальне підприємство», представники виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України, керівники структурних підрозділів органів місцевого самоврядування.

У ході засідання посадові особи Управління ознайомили учасників з історією прийняття Загальної декларації прав людини, її основними принципами й закріпленими у тексті документу правами і свободами людини. Надали роз'яснення щодо правил прийняття працівників на роботу, їхнього допуску до виконання робіт, впровадження фінансових санкцій для юридичних осіб і фізичних осіб-підприємців за порушення законодавства про працю у контексті дотримання прав працівників.

Порушувалися проблемні питання щодо оформлення трудових відносин та розглядалися юридичні наслідки у разі порушення відповідних вимог чинного законодавства про працю.

Також присутнім було доведено інформацію про стан виробничого травматизму за 11 місяців поточного року. На конкретних прикладах розглянуті основні причини грубих порушень правил охорони праці під час експлуатації виробничого устаткування. Особливу увагу акцентовано на проведенні профілактичних заходів та впровадженні сучасних засобів техніки безпеки, створенні відповідних санітарно-гігієнічних умов.

У підсумку засідання учасники підкреслили необхідність проведення системної інформаційно-роз'яснювальної роботи стосовно дотримання прав працівників серед виробничих колективів сільськогосподарських підприємств області та ухвалили рішення про спільне проведення превентивних заходів щодо попередження нещасних випадків на виробництві, виявлення і усунення небезпечних й шкідливих для здоров'я працівників факторів.




До списку новинВпередНазад