Новини
Голова Державної служби з питань праці України Роман Чернега взяв участь та виступив на бізнес-форумі представників легкої промисловості.
Організаторами бізнес-форуму, темою якого було «Одеський регіон — центр генерації імпульсу для розвитку легкої промисловості», були Українська асоціація підприємств легкої промисловості «Укрлегпром», Всеукраїнське об'єднання роботодавців легкої промисловості, компанія «Arber Fachion Group».
У роботі бізнес-форуму також взяли участь представники Міністерства економічного розвитку і торгівлі України, Міністерства освіти і науки України, Одеської обласної державної адміністрації, Одеської митниці ДФС, Одеської обласної служби зайнятості, керівники виробничих та торговельних підприємств легкої промисловості, галузевих закладів освіти міст України та ін.
У своєму виступі Голова Держпраці Р. Чернега розповів учасникам форуму про основні завдання, функції відповідно до Положення про Державну Службу України з питань праці, про напрямки роботи новоствореного центрального органу виконавчої влади.
Голова Держпраці наголосив на тому, що першочерговий напрям у діяльності Служби — профілактика травматизму на робочих місцях і захист трудових прав працівників.
Стосовно стану охорони праці на підприємствах легкої промисловості, Р. Чернега проінформував, що протягом 2014-2015 років на підприємствах галузі не було нещасних випадків із смертельним наслідком, і взагалі спостерігається тенденція до зниження загальної кількості виробничого травматизму. Він підкреслив, що на даний час у галузі немає критичної ситуації, але це не дає приводу до заспокоєння: власникам та керівникам підприємств необхідно завжди пам'ятати про неухильне додержання вимог законодавства про охорону праці. І велику допомогу у цьому питанні завжди готові надати фахівці служби Держпраці — своєрідної «служби сервісу», які налагоджені працювати задля збереження здоров'я та життя громадян.
Роман Чернега зазначив, що активізація діяльності застосування превентивних заходів у комплексному управлінні охороною праці — одна з необхідних форм роботи новоствореного органу, направлених на профілактику виробничого травматизму.
Бізнес-форум пройшов у формі жвавої дискусії, у якій брали участь більшість учасників. Було чимало пропозицій щодо організації нових виробництв; доповідачі отримували багато запитань, на які давали кваліфіковані відповіді.
Метою проведеного заходу було обговорення регіональної бізнес-ініціативи розвитку легкої промисловості, модернізації існуючих виробничих потужностей, створення робочих місць, забезпечення розвитку кадрового потенціалу на сучасному рівні. Ці питання було викладено в резолюції бізнес-форуму.

Довідка: згідно з даними Держстатистики, падіння виробництва товарів легкої промисловості за 10 місяців 2015 року склало 9, 4 %.
За останні 2 роки кількість робочих місць зменшено більше ніж на 20 тисяч, середня заробітна плата у жовтні поточного року склала 70,1 % від середнього рівня по економіці.

Прес-служба Головного управління



До списку новинВпередНазад