Новини

Превентивні заходи з охорони праці, на будівельних об'єктах зокрема, покликані, з одного боку, створити сприятливі умови роботи для працівників, підвищуючи тим самим продуктивність праці та якість будівництва, а з іншого — захистити працюючих від нещасних випадків, ризик яких у будівництві традиційно є високим.

Сьогодні, заступником начальника територіального управління Онищуком Іваном Олександровичем проведено семінар з керівниками, головними спеціалістами підприємств та установ будівельної галузі та проектних організацій області.

«Шляхом підвищеної уваги, належної організації будівельно-монтажних робіт та проведення обслуговування кранів на будівельних об'єктах області можливо досягти безпечної їх експлуатації» — сказав Іван Олександрович. Зазначив, що із 878 зареєстрованих у Рівненській області кранів, 735 — відпрацювали нормативний термін служби.

Під час заходу проаналізовано основні причини та види подій, які призвели до нещасних випадків у галузі будівництва, зокрема, наведено приклади нещасних випадків, внаслідок падіння кранів, що сталися за останні роки в Україні, Рівненській області зокрема.

Звернув увагу присутніх на суворому дотриманні вимог системи стандартів безпеки праці у будівництві.

Наголосив на необхідності дотримання вимог по забезпеченню об'єктів будівництва проектно-технологічною документацією, обов'язковості проведення їх експертизи, виконання робіт підвищеної небезпеки із дотриманням умов дозволів (декларацій).

Відмітив, що посадові особи територіального управління під час здійснення державного нагляду несуть відповідальність за повноту і об'єктивність перевірок, а суб'єкти господарювання — за створення належних і безпечних умов праці.

Після завершення семінару кожен з учасників отримав методичний матеріал з витягами нормативно-правових актів з охорони праці і промислової безпеки у будівництві.

Семінар проходив у формі діалогу, кожен з присутніх мав можливість поставити запитання та отримати відповідь у межах компетенції.

Прес-служба територіального управління




До списку новинВпередНазад