Новини

Відповідно до вимог Закону України «Про звернення громадян» здійснюються необхідні організаційні заходи та створені належні умови для забезпечення реалізації громадянами конституційного права на звернення. Питання, які порушуються громадянами, розглядаються у встановлені чинним законодавством терміни. Проводиться системна інформаційно-роз'яснювальна робота щодо правильності складання і подання звернень громадянами.

На початок грудня 2015 року до Управління надійшло 137 звернень, з яких 116 надіслано громадянами у письмовому вигляді, 21 прийнято до розгляду за результатами особистих прийомів посадовими особами Управління. Також надходять звернення з телефонної «гарячої лінії» Урядового контактного центру.

Поточний аналіз звернень, який постійно проводиться з метою удосконалення роботи у цьому напрямку, свідчить про те, що найбільш актуальними для населення залишаються питання невчасної виплати заробітної плати, розрахункових коштів при звільненні, питання правильності оформлення трудових відносин. Посадові особи Управління, які є відповідальними за реалізацію зазначеного напрямку роботи, зазначають, що упродовж зазначеного періоду переважна більшість скарг та звернень, у тому числі і колективних, надходить від мешканців м. Чернігова.

Довідково:- стаття 40 Конституції України: «Усі мають право направляти індивідуальні чи колективні письмові звернення або особисто звертатися до органів державної влади, органів місцевого самоврядування та посадових і службових осіб цих органів, що зобов'язані розглянути звернення і дати обґрунтовану відповідь у встановлений законом строк»;

— частина 3 статті 5 Закону України «Про звернення громадян»: «Звернення може бути усним (викладеним громадянином і записаним посадовою особою на особистому прийомі) чи письмовим, надісланим поштою або переданим громадянином до відповідного органу, установи особисто чи через уповноважену ним особу, якщо ці повноваження оформлені відповідно до чинного законодавства».




До списку новинВпередНазад