Новини
Фахівцями відділу нагляду в АПК та СКС Управління Держпраці у Хмельницькій області проведено семінар з питань додержання вимог законодавчих та нормативно-правових актів з охорони праці та промислової безпеки під час навчально-виховного процесу в Зарічанській загальноосвітній школі.

Під час семінару проаналізовано стан виробничого травматизму в Україні, Хмельницькій області та Чемеровецькому районі в закладах освіти. Зроблено акцент на випадках травмування в закладах освіти.



Детально роз'яснено особливості надання та порядок перенесення щорічних відпусток для працівників освіти. Звернуто увагу на те, що працівникам освіти невикористана частина щорічної основної відпустки, повинна бути надана, як правило, в період літніх канікул, а в окремих випадках, передбачених колективним договором. Забороняється ненадання щорічних відпусток повної тривалості протягом двох років підряд.

Під час зустрічі, роз'яснено порядок та підстави залучення працівників до роботи у вихідні, святкові або неробочі дні та компенсації за роботу у ці дні. Зроблено акцент на обов'язковості проведення атестації робочих місць. Наголошено, що основна мета атестації полягає в регулюванні відносин між власником або повноваженим органом (адміністрацією, керівництвом) i працюючим у сфері реалізації прав на здорові й безпечні умови праці, пільгове пенсійне забезпечення, пільги та компенсації за роботу у несприятливих умовах, на зразок додаткових оплачуваних відпусток, надбавок за роботу у шкідливих умовах праці, скороченої тривалості робочого часу, харчування тощо

Поставлено акцент на повноваженнях і правах профспілок у цій сфері. Правові підстави для здійснення громадського контролю за законодавством з охорони праці.

За результатами наради прийнято рішення керівництву посилити контроль за станом охорони праці та трудовою дисципліною в школі. Забезпечити дотримання посадовими особами та працівниками вимог законодавчих та нормативно-правових актів з охорони праці. Посилити контроль за організацією та проведенням медичних оглядів працівників певних категорій. В повному обсязі забезпечити виконання опосвідчення стану безпеки електроустановок в школі.



До списку новинВпередНазад