Новини

Комісії, створені Управлінням Держпраці у Сумській області, завершили технічні розслідування двох нещасних випадків, пов'язаних з використанням побутового газу, що спричинило загибель людей. Причинами першої трагедія стала повністю закрита засувка димо-вентиляційного каналу (димова труба була перекрита), у другому випадку отруєння господаря сталося через потрапляння у помешкання чадного газу через утворення нещільності в обмурівці печі (щілина у димоході).

На жаль, цьогорічний опалювальний сезон на Сумщині має у своєму пасиві ще дві трагедії, обидві — в Роменському районі. Так у с. Ведмеже в результаті отруєння чадним газом загинули чоловік (1939 р.н.) із своєю дружиною (1942 р.н.). Нагадаємо, що трагедія сталася вранці 19 жовтня у приватному житловому будинку. Не зважаючи на те, що газове обладнання господарів знаходиться у технічно справному стані, шибер (прим. — пічний прилад для відкривання димаря під час топки, для регулювання тяги в трубі) газифікованої печі ОВПГС-П-4 був повністю закритий, тобто димова труба була перекрита. Саме це грубе порушення правил безпеки систем газопостачання — користування опалювальною піччю при закритому шибері, за висновками комісії й призвело до смерті подружжя.

Причиною ще однієї трагедії зі смертельним наслідком в результаті отруєння чадним газом стала експлуатація газифікованої печі без нагляду, що призвело до її перегріву і утворення нещільностей в обмурівці печі та потрапляння чадного газу в приміщення спальні. Такого висновку дійшла комісія під час спеціального розслідування трагедії, що сталася навесні цього року із мешканцем с. Перехрестівка — молодим чоловіком 1989 р.н.

Нагадаємо, що Управління Держпраці у Сумській області (за правонаступництвом від Держгірпромнагляду) здійснює технічне розслідування обставин і причин виникнення аварій, пов'язаних з використанням газу у побуті, згідно Порядку, який набув чинності 11 червня 2012 року.




До списку новинВпередНазад