Новини
Управлінням Держпраці у Хмельницькій області для фізичної особи-підприємця Бідюк В.Ф. проведено семінар щодо вимог Порядку проведення розслідування та ведення обліку нещасних випадків, професійних захворювань і аварій на виробництві.

У ході зустрічі зазначено, що вказаний Порядок визначає процедуру проведення розслідування та ведення обліку нещасних випадків, професійних захворювань і аварій, що сталися з працівниками на підприємствах, в установах та організаціях незалежно від форми власності або в їх філіях, представництвах, інших відокремлених підрозділах.

Роз'яснено, що розслідування проводиться у разі виникнення нещасного випадку, а саме обмеженої в часі події або раптового впливу на працівника небезпечного виробничого фактора чи середовища, що сталися у процесі виконання ним трудових обов'язків, внаслідок яких зафіксовано шкоду здоров'ю, а також настання смерті працівника під час виконання ним трудових (посадових) обов'язків.

Зауважено, що спеціальному розслідуванню підлягають: нещасні випадки із смертельними наслідками, групові нещасні випадки, які сталися одночасно з двома і більше працівниками, незалежно від ступеня тяжкості отриманих ними травм, випадки смерті працівників на підприємстві, випадки зникнення працівників під час виконання трудових (посадових) обов'язків, нещасні випадки, що спричинили тяжкі наслідки, у тому числі з можливою інвалідністю потерпілого.

За результатами зустрічі вирішили посилити роботу з охорони праці та безпечного ведення робіт з підвищеною небезпекою для посадових осіб та працівників підприємства. Забезпечити дотримання суб'єктом господарювання законодавчих та нормативно-правових актів з охорони праці та промислової безпеки. Проводити щорічні навчання з питань охорони праці та безпечного ведення робіт з підвищеною небезпекою для посадових осіб та працівників.



До списку новинВпередНазад