Новини

На засіданні колегії в теруправлінні Держгірпромнагляду в Донецькій області відзвітували про результати роботи за 3 місяці поточного року та поставили задачі з подальшого вдосконалення наглядової діяльності у сфері промислової безпеки.

У роботі колегії взяли участь керівництво та начальники відділів теруправління, а також начальник департаменту розвитку базових галузей та промисловості Ігор Нізов. Очолив колегію начальник теруправління В'ячеслав Король.

За 3 місяці 2014 року на піднаглядових підприємствах було травмовано 667 осіб, що на 94 особи менше, ніж за аналогічний період минулого року. Кількість нещасних випадків зі смертельним наслідком склало 31 випадок та залишилося на рівні минулого року.

Зниження рівня смертельного травматизму спостерігається на підприємствах таких галузей: автодорожній транспорт, залізничний транспорт, підйомні споруди, машинобудування, житлово- комунальне господарство, соціально-культурна сфера та торгівля. Допущено зростання смертельного травматизму на підприємствах вугільної, металургійної, хімічної та харчової галузей.

Також на колегії начальники державних інспекцій, на піднаглядних підприємствах яких за вказаний період було допущено зростання рівня аварійності та виробничого травматизму, звітували щодо заходів з поліпшення наглядової діяльності та зниження аварійності. Крім того, про стан охорони праці відзвітували керівники підприємств, що допустили зростання рівня виробничого травматизму.

В'ячеслав Король відзначив, що задля стабілізації та зниження рівня виробничого травматизму необхідно вважати одним з головних пріоритетів наглядової діяльності — його профілактику та посилення інформаційно-роз'яснювальної роботи. А також необхідно підвищити якість і ефективність державного нагляду за дотриманням законодавства з охорони праці та промислової безпеки на піднаглядових підприємствах.




До списку новинВпередНазад