Новини
Фахівцями управління Держпраці у Хмельницькій для працівників ТОВ «Делекс» (м. Хмельницький) проведено інформаційний семінар з питань профілактики та попередження виробничого травматизму.

Під час заходу спеціалістами управління основний акцент поставлено на основні вимоги Закону України «Про охорону праці». Зокрема, наголошено на праві стосовно охорони праці під час укладання трудового договору. Праві працівників на пільги і компенсації за важкі та шкідливі умови праці. Забезпечені працівників спецодягом, іншими засобами індивідуального захисту, мийними та знешкоджувальними засобами. Відшкодуванням шкоди у разі ушкодження здоров'я працівників або у разі їх смерті.

Зазначалось, що при укладенні трудового договору працівник має бути поінформований роботодавцем під розписку про умови праці на підприємстві, наявність на його робочому місці небезпечних і шкідливих виробничих факторів, які ще не усунуто, та можливі наслідки їх впливу на здоров'я та про права працівника на пільги і компенсації за роботу в таких умовах відповідно до законодавства і колективного договору (п.1 ч. 1 ст.29 КЗпП України).

Умови праці на робочому місці, безпека технологічних процесів, роботи машин, механізмів, устаткування та інших засобів виробництва, стан засобів колективного та індивідуального захисту, що використовуються працівником, а також санітарно-побутові умови повинні відповідати вимогам законодавства.

Звернуто увагу на обов'язки працівників щодо додержання вимог нормативно-правових актів з охорони праці. Проходження медичних оглядів працівників певних категорій. Обов'язковій організації навчання з питань охорони праці.



До списку новинВпередНазад