Новини
Управлінням Держпраці у Хмельницькій області на базі споживчого товариства «Домашній хліб» (м. Красилів) проведено семінар з питань додержання законодавчих та нормативно-правових актів з охорони праці.

У ході зустрічі проаналізовано стан травматизму в галузі харчової промисловості Хмельницької області. Роз'яснено основні вимоги охорони праці та промислової безпеки під час приготування хлібобулочних виробів. Вказано, що основний галузевий нормативно-правовий акт у виробництві — Правила безпеки для виробництва хліба, хлібобулочних та макаронних виробів.

Розглянуто законодавчі акти, які стосуються права працівника на охорону праці під час укладання трудового договору. Звернуто увагу на пільги і компенсації за важкі та шкідливі умови праці. Забезпечення працівників спецодягом, іншими засобами індивідуального захисту, мийними та знешкоджувальними засобами. Відшкодування шкоди у разі ушкодження здоров'я працівників або у разі їх смерті.

Наголошено на необхідності посилення контролю за станом охорони праці та трудовою дисципліною в СП «Домашній хліб». Забезпечення дотримання посадовими особами та працівниками підприємства вимог законодавчих та нормативно-правових актів з охорони праці. Посилення контролю за організацією та проведенням медичних оглядів працівників певних категорій працівників.



До списку новинВпередНазад