Новини

Комісія управління Держгірпромнагляду по Вінницькій області завершила спеціальне розслідування нещасного випадку зі смертельним наслідком, що стався 27 січня 2014 року з водієм-експедитором Восковичем В. В. та комірником Бойком О. О. — працівниками фізичної особи підприємця з Могилів — Подільського Їжаківської Л. С.

Нагадаємо, що інформацією 33-річний водій-експедитор та 32-річний комірник перебували в робочому відрядженні: їздили отримувати товар до м. Києва. Під час руху до місця призначення на автодорозі Київ — Чоп на 105 км. (Житомирська область Коростишівський район) на слизькій дорозі автомобіль занесло і сталось ДТП. Воскович В. В. отримав травми середньої важкості, а Бойко О. О. — важкі травми не сумісні з життям.

За свідченнями ФОП Іжаковської Л.С., нею, згідно з наказом від 25.01.2014 № 4, 26.01.2014 водію Вонсовичу В.В. та комірнику Байло О.О. було видане завдання вантажним автомобілем марки Мерседес-Бенц 410 Д, н. з. АВ 7844 ВН, виїхати у м. Київ з ціллю одержання на оптовій базі ФОП Терещенко Л.Д. м. Київ харчових товарів та доставки їх в м. Могилів-Подільський.

Виїзд з м. Могилів-Подільська було здійснено вказаним вантажним автомобілем під керуванням водія Вонсовича В.В. о 0 годині 30 хвилин 27.01.2014. Комірник Байло О.О. перебував в автомобілі на правому сидінні. За свідченнями водія Вонсовича В.В., автомобіль завантажений не був. На момент їх виїзду, були складні погодні умови.

Згідно свідчень водія Вонсовича В.В., 27.01.2014 приблизно о 5 годині 40 хвилин на 105 км автодороги Київ-Чоп (об'їзна автодорога, що на території Коростишіського району Житомирської області), відбулося зіткнення автомобіля Мерседес-Бенц, н. з. АВ 7844 ВН, під його керуванням, що рухався в напрямку м. Київ, з нерухомим вантажним автомобілем (фурою), який перебував на правій проїжджій частині в напрямку м. Київ (марки автомобіля, номерних знаків тощо він не пам'ятає). За свідченнями Вонсовича В.В., фура стояла без освітлення. Запобігти зіткненню він не зміг, оскільки були складні погодні умови.

Внаслідок дорожньо-транспортної пригоди, пасажир автомобіля Мерседес-Бенц, н. з. АВ 7844 ВН, комірник Байло О.О. від отриманих тілесних ушкоджень помер на місці пригоди, а водій Вонсович В.В. отримав тілесні ушкодження. Він був доставлений каретою швидкої медичної допомоги в Коростишівську районну лікарню Житомирської області, де проходив лікування по 31.01.2014. Вонсович В.В. був виписаний з Коростишівської ЦРЛ по місцю проживання для подальшого лікування.

Згідно лікарського свідоцтва про смерть № 664 від 27.01.2014, виданого обласним бюро судово-медичної експертизи Житомирської обласної ради 27.01.2014, хвороба (патологічні стани), що призвели до смерті Байла Олексія Олексійовича: множинні переломи кісток скелету з пошкодженням внутрішніх органів.

Згідно виписки із медичної карти стаціонарного хворого від 31.01.2014, виданої Коростишівською ЦРЛ ім. Д.І. Потєхіна (районна поліклініка) 31.01.2014 в ЦРЛ по місцю проживання Вонсовича Вадима Валентиновича, діагноз хворого: ЗЧМТ. Струс головного мозку. Забійні рани лобної ділянки зліва, правої щоки. Садна лоба, підборіддя. Забій верхнього грудного відділу хребта.

Причини настання нещасного випадку будуть встановлені після одержання висновків про причини настання ДТП та осіб, які допустили порушення нормативно-правових актів, від ВР ДТП СУ УМВС України у Житомирській області.

Комісією з розслідування нещасний випадок визнано таким, що повязаний з виробництвом, відповідно п. 15 Порядку проведення розслідування та ведення обліку нещасних випадків, професійних захворювань і аварій на виробництві», затвердженого постановою КМУ від 30.11.2011 №1232 (на далі Порядку). Згідно п. 40 Порядку, на потерпілого Байло О.О., який користувався транспортним засобом, але не причетний до керування, складається акт за формою Н-1. На потерпілого водія Вонсовича В.В. рішення про складання акту за формою Н-1 буде прийнято після одержання відповідних матеріалів від ВР ДТП СУ УМВС України у Житомирській області.

Особи, які допустили порушення вимог законодавства, будуть визначені після одержання відповідних матеріалів від ВР ДТП СУ УМВС України у Житомирській області. Матеріали спеціального розслідування направлено в прокуратуру для прийняття рішення згідно чинного законодавства.

Прес-служба теруправління

Держгірпромнагляду у Вінницькій області




До списку новинВпередНазад