Новини
Кабінет Міністрів України зареєстрував проект Закону України «Про внесення зміни до статті 31 Закону України «Про зайнятість населення» (№ 3566).

Метою законопроекту є поліпшення стану безпеки та охорони праці працівників з фіксованим строком працевлаштування або тимчасовим працевлаштуванням.

Відповідно до статті 18 Закону України «Про охорону праці» від 14.10.1992 № 2694-XII, працівники, зайняті на роботах з підвищеною небезпекою або там, де є потреба у професійному доборі, повинні щороку проходити за рахунок роботодавця спеціальне навчання і перевірку знань відповідних нормативно-правових актів з охорони праці.

До зазначених робіт не допускаються працівники, у тому числі посадові особи, які не пройшли навчання, інструктаж і перевірку знань з охорони праці.
Зазначені умови неможливо виконати у разі залучення працівників до громадських робіт з підвищеною небезпекою, оскільки це може не тільки спричинити неякісне виконання завдань, але й призвести до нещасних випадків.

Тому автори законопроекту пропонують доповнити статтю 31 Закону України «Про зайнятість населення» від 05.07.2012 № 5067-VI нормою, згідно з якою до громадських робіт не належать роботи, пов'язані з ризиком для здоров'я та життя, визначені переліком робіт з підвищеною небезпекою, затвердженим центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування державної політики у сфері охорони праці.



До списку новинВпередНазад