Новини
Фахівці Управління Держпраці у Хмельницькій області взяли участь у семінарі з нагоди і Міжнародного дня інвалідів, який проходив у Білогірському районному центрі зайнятості для осіб з обмеженими фізичними можливостями, за участю соціальних партнерів на тему: «Віра. Довіра. Впевненість».

Під час заходу ознайомлено присутніх з діючим законодавством щодо зайнятості населення та основними принципами загальнообов'язкового державного соціального страхування на випадок безробіття, ситуацією на ринку праці та з проблемами, які виникають при працевлаштуванні осіб з інвалідністю. Проінформовано про соціальні послуги служби зайнятості, можливістю навчання у Всеукраїнському центрі професійної реабілітації інвалідів та інших спеціальних навчальних закладах.



Звернуто увагу на програми, які розроблені для незахищених категорій громадян, на перелік соціальних послуг про умови та порядок їх надання структурними підрозділами територіального центру соціальних послуг.

Ознайомлено учасників про відповідальність роботодавців за недотримання нормативу робочих місць для працевлаштування інвалідів, про послуги та соціальні допомоги для осіб з обмеженими фізичними вадами. Зазначено про надання на підприємствах району квоти для працевлаштування осіб з інвалідністю.

Усі учасники семінару зійшлися на думці, що суспільству слід дивитися на осіб з інвалідністю не як на пацієнтів та клієнтів соціальних фондів, а як на професіоналів, які потребують реалізації свого права на працю, на використання своїх здібностей і талантів. Необхідно активніше залучати інвалідів до продуктивної зайнятості відповідно до вимог Конвенції ООН. Це тим більше важливо за умови збільшення кількості осіб цієї категорії серед населення працездатного віку.



До списку новинВпередНазад