Новини

Комісія управління Держгірпромнагляду по Вінницькій області завершила спеціальне розслідування нещасного випадку зі смертельним тяжким наслідком, який стався 9 січня 2014 року зі сторожем Погребищенської дільниці Козятинського міжрайонного управління газового господарства (МУГГ) публічного акціонерного товариства (ПАТ) по газопостачанню та газифікації «Вінницягаз» Гринчуком Андрієм Миколайовичем (дата народження: 13 грудня 1957 року).

З пояснень очевидців встановлено, що 08.01.2014 о 20 год. 00 хв. сторож Погребищенської дільниці Козятинського МУГГ ПАТ «Вінницягаз» Гринчук А.М., згідно графіка чергування сторожів підприємства прийшов на територію підприємства для прийняття зміни по нічному чергуванню. Прийнявши зміну, він приступив до чергування. Згідно пояснень техніка-диспетчера Погребищенської дільниці Козятинського МУГГ ПАТ «Вінницягаз» Кравченко І.А. скарг на самопочуття у Гринчука А.М. не було.

09.01.2014 близько 6 год. 00 хв. Гринчук А.М. попросив Кравченко І.А. виміряти йому артеріальний тиск, тому що він себе погано відчуває. Після вимірювання артеріального тиску, показники якого становили 220/148, Кравченко І.А. одразу викликала швидку медичну допомогу. Прибувши на місце події лікар швидкої медичної допомоги почав надавати медичну допомогу, але стан Гринчука А.М. не покращувався, після чого було прийнято рішення про госпіталізацію Гринчука І.А. у Погребищенську ЦРЛ, але Гринчук А.М. сказав, що спочатку піде у туалет. Вийшовши з туалету Гринчуку А.М. стало зле і він знепритомнів. Лікар швидкої медичної допомоги почав робити реанімаційні дії, але Гринчук А.М. не приходячи до свідомості помер.

Згідно з лікарським свідоцтвом про смерть, виданим Козятинським міжрайонним відділенням Вінницького обласного бюро судово-медичної експертизи від 09.01.2014 року №04, смерть Гринчука А.М. настала внаслідок набряку головного мозку, нетравматичного субарахноїдального крововиливу з внутрішньочеревної артерії.

Комісія зі спеціального розслідування, вивчивши матеріали розслідування, встановила, що смерть Гринчука Андрія Миколайовича настала внаслідок загального захворювання. При цьому шкідливі та небезпечні фактори, що могли призвести до погіршення його стану здоров`я відсутні, потерпілий пройшов у встановленому порядку медичний огляд, за результатом якого був визнаний придатним до роботи за професією сторожа, на підставі п. 16.6 Порядку проведення розслідування та ведення обліку нещасних випадків, професійних захворювань і аварій на виробництві, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 30 листопада 2011 року №1232, даний нещасний випадок не визнається таким, що пов'язаний з виробництвом.

Прес-служба територіального управління

Держгірпромнагляду у Вінницькій області




До списку новинВпередНазад