Новини
Управлінням Держпраці у Хмельницькій області для працівників обласних медичних закладів (Хмельницького обласного протитуберкульозного диспансеру, Хмельницького обласного наркологічного диспансеру та Хмельницького бюро судово-медичної експертизи) проведено інформаційно-консультативні семінари з питань профілактики професійних захворювань.

Фахівцями з питань гігієни праці звернуто увагу на розроблення низки профілактичних заходів спрямованих на попередження професійних захворювань працівників закладів. Наголошено на обов'язковому проведені атестації робочих місць за умовами праці, забезпечені працюючих засобами індивідуального захисту, впроваджені заходів щодо належного рівня гігієнічних вимог безпеки до обладнання та утримання приміщень для зберігання медичних відходів та покращення умов праці працюючих.

Особливу увагу звернуто на покращення роботи вентиляційної системи з метою зменшення бактеріального обсіменіння повітря та на гігієну мікроклімату і повітряного середовища приміщень лікувально-профілактичних закладів.

Також окремо наголошено на забезпечені проходження медичних оглядів працівниками відповідно до наказу Міністерства охорони здоров'я №246 від 21.05.2007р. Зокрема, роз'яснено порядок проведення медичних оглядів працівників певних категорій та проведення відповідних оздоровчих заходів, у разі потреби, за їх результатами.

Довідка:
В останні роки дедалі серйознішою стає проблема професійної захворюваності медичних працівників — переважно на інфекційні хвороби (туберкульоз, інфекційний гепатит).
Причинами виникнення професійних захворювань здебільшого є: порушення техніки безпеки; недосконалі робочі місця та засоби індивідуального захисту; незастосування засобів індивідуального захисту; недосконалі технологічні процеси; безтурботність та недбалість самих працівників.



До списку новинВпередНазад