Новини
Спеціалісти Головного управління Держпраці в Одеській області приділяють першочергову увагу стану охорони праці на підприємствах, де сталися нещасні випадки зі смертельним наслідком. У вересні поточного року стався нещасний випадок із смертельним наслідком з робітником ЧП ПКФ «Мікромегас», розташованого в м Одесі. З цієї причини фахівці управління провели нараду з питань охорони праці з керівництвом та інженерно-технічними працівниками будівельних ділянок підприємства.
Головний державний інспектор Держпраці охарактеризував причини нещасного випадку, що стався, роз'яснив, за яких умов випадки виробничого травматизму можна звести до мінімуму. Також він підкреслив, що, за вимогами Закону України «Про охорону праці», а також Конституції України, життя та здоров'я людей — найголовніші пріоритети. Представник управління підкреслив, що профілактика виробничого травматизму — основна складова безпеки праці. І тут важливу роль повинні відігравати керівники підприємств, роботодавці. Роботодавець зобов'язаний створити на кожному робочому місці умови праці згідно з вимогами нормативно-правових актів, а також забезпечити додержання вимог законодавства щодо прав працівників у галузі охорони праці. З цією метою роботодавець має забезпечити на підприємстві функціонування системи управління охороною праці.
Також необхідно підвищити відповідальність за безпеку праці кожного працівника підприємства від директора до рядового робітника. Зокрема, кожна людина, яка прибуває на будівельну ділянку, повинна одягти каску, використовувати інші засоби індивідуального захисту; для повного контролю за відвідувачами будівельних ділянок повинен бути спеціальний журнал і т. ін.
Посадові особи підприємства у своїх виступах відверто розкрили порушення вимог нормативно-правових документів з охорони праці на підприємстві, внесли пропозиції з поліпшення у підрозділах роботи з питань безпеки, що призведе до недопущення на підприємстві травм та аварій.
Представники Головного управління Держпраці в Одеській області відповіли на задані питання.

Прес-служба Головного управління



До списку новинВпередНазад