Новини
Відбулося засідання обласної робочої групи з питань легалізації виплати заробітної плати і зайнятості населення.
Під час засідання було обговорено низку актуальних питань, зокрема, щодо рівня оплати праці в області та вжитих заходів щодо його підвищення, а також щодо контролю за дотриманням чинного законодавства про оплату праці та її легалізацію.
Участь у засіданні взяла начальник відділу з питань додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно правових актів Управління Держпраці у Чернівецькій області Галина Кушнір.
Учасників засідання було проінформовано про те, що в усіх регіонах області відбулося зростання рівня оплати праці. Так, за січень-вересень 2015 року, у порівнянні з аналогічним періодом минулого року, середньомісячна заробітна плата на одного штатного працівника зросла на 13,8%.
Найвищий ріст спостерігався у Глибоцькому (на 21,5%), Сторожинецькому (на19,4%), Герцаївському (на 19,4%) районах, м. Новодністровськ (на 17,8%) та м. Чернівці (на 15%).
За 9 місяців нинішнього року найвищий розмір середньомісячної заробітної плати зареєстровано у Новодністровську (4149 грн), Путильському (3078 грн), Сокирянському (3047 грн), Вижницькому (2809 грн) районах та у місті Чернівцях (3058 грн).
Найнижчий рівень середньомісячної заробітної плати штатних працівників, зареєстровано у Кельменецькому районі (2309 грн).
Серед основних причин низьких показників — проблеми виробничого характеру, прийом працівників на роботу на умовах неповного робочого дня, нелегальна виплати заробітної плати.




До списку новинВпередНазад