Новини

Питання, які були винесені на розгляд, в першу чергу стосувались дотримання трудового законодавства та вжитих заходів щодо своєчасної виплати заробітної плати працівникам ДП «Новотроїцький елеватор», ДП «Скадовський морський порт» та Херсонської обласної комунально-рятувальної служби.

Варто зазначити, що заборгованість по заробітній платі в області складає 19 977,7 тис.грн. Найбільші борги перед працівниками мають підприємства: ХДЗ «Палада» — 4858,4 тис.грн.; ДП ЦКБ «Ізумруд» — 2473,8 тис.грн.; ПАТ «Каховський завод електрозварювального устаткування» — 1758,0 тис.грн.; ДП «Новотроїцький елеватор» — 1086,4 тис.грн.; МКП Херсонелектротранс» — 978,9 тис.грн.

Стосовно участі у превентивних заходах із погашення заборгованості Головного управління Держпраці у Херсонській області, Тамара Франкевич зазначила, що фахівці Управління проводять перевірки на підприємствах-боржниках. За їх результатами вже надали 6 приписів щодо усунення порушень законодавства про оплату праці, направили до суду 5 протоколів про адміністративне правопорушення та 6 матеріалів до правоохоронних органів для застосування відповідних заходів реагування. Наразі, в ситуації із виплатою заборгованості по заробітній платі в області намічається позитивна динаміка: на МКП Херсонелектротранс» заборгованість ліквідували. Робота з підприємствами продовжується.




До списку новинВпередНазад