Новини
Відділом нагляду в будівництві, котлонагляді на транспорті та зв'язку Управління Держпраці у Хмельницькій області, за участі представників Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань проведено інформаційний семінар для найманих працівників фізичної особи-підприємця Аркуші Я.І. (ковбасний цех) (Кам'янець-Подільський р-н, с. Тарасівка).

У ході засідання звернуто увагу на дотримання вимог безпечної експлуатації котельного господарства, автомобільного транспорту, охорони праці під час вантажно-розвантажувальних робіт та роботи з інструментами та пристроями, які безпосередньо стосуються суб'єкта господарювання.



Звернуто увагу присутніх на посиленні контролю за трудовою дисципліною, впровадження профілактичних заходів з метою попередження виробничого травматизму та аварійних ситуацій в транспортній галузі. Наголошено на чіткому розподілу функцій, обов'язків, відповідальності обслуговуючого персоналу щодо експлуатації, ремонту технологічного устаткування та обладнання з відображенням у посадових інструкціях. Призначенні атестованого обслуговуючого персоналу до обслуговування та експлуатації об'єктів підвищеної небезпеки та забезпечення їх виробничими інструкціями і інструкціями з охорони праці.

Також порушено питання стосовно дотримання працівниками технологій виконання робіт та інших нормативно-правових документів з питань охорони праці. Не допущення до роботи осіб, які не пройшли медичних оглядів, інструктажів і не мають посвідчень та знаходяться в стані алкогольного чи наркотичного сп'яніння.

Роз'яснено роль колективних договорів у справі забезпечення конституційних прав найманих працівників на належні безпечні і здорові умови праці щодо запобігання випадкам виробничого травматизму та профілактики професійних захворювань. Зазначено, о у зв'язку із зниженням температури повітря і з урахуванням того, що за сильних морозів робота на відкритому повітрі небезпечна для життя та здоров'я працівників рекомендовано у разі настання граничних величин температури повітря і швидкості вітру припинити роботу на відкритому просторі.

За результати роботи наради прийнято рішення посилити роботу з контролю за трудовою дисципліною колективу та організацією і проведенням медичних оглядів працівників певних категорій. Крім того, відзначити роботу спеціаліста з охорони праці ФОП щодо належного виконання своїх посадових обов'язків.



До списку новинВпередНазад