Новини
Головний державний інспектор відділу з питань додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно-правових актів Олександр Марчук взяв участь у спільному засіданні тимчасової комісії з питань ліквідації заборгованості з виплати заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат та районної робочої групи з питань легалізації виплати заробітної плати і зайнятості населення що діють при Городоцькій райдержадміністрації.

В ході засідання комісії було розглянуто питання розміру середньомісячної заробітної плати сільськогосподарської галузі, а саме: ТОВ «Агрофірма ім. В.Д. Слободяна» та ТОВ «Ярос Агро», а також лікарняних закладів ТОВ «Аква Віта-Жива Вода» та Городоцька центральна районна лікарня.

У ході засідання доведено до відома присутніх членів комісії результати проведеної у листопаді планової перевірки на ТОВ «Агрофірма ім. В.Д. Слободяна» стосовно дотримання чинного законодавства про працю та зокрема, в частині оплати праці. Також повідомлено про грудневі планові перевірки, у ході яких буде досліджуватись ряд питань щодо дотримання трудового законодавства та зокрема щодо відповідності чинному законодавству, рівня оплати праці найманих працівників, дотримання міжпосадових (між розрядних) співвідношень в оплаті праці, а також дотримання гарантованого державою розміру мінімальної заробітної плати для оплати простої та некваліфікованої праці.

За результатами засідання вирішено: взяти на контроль питання оплати праці сільськогосподарської галузі; проводити інформаційно-роз'яснювальну роботу з роботодавцями щодо підвищення рівня оплати праці на підприємствах установах та організаціях Городоцького району.



До списку новинВпередНазад