Новини

Начальник Головного управління Держпраці у Херсонській області Віталій Берлим на засіданні колегії, яка відбулась на минулому тижні у Києві, зазначив: «Завдяки превентивним заходам, впровадженим Головним управлінням Держпраці у Херсонській області динаміка виробничого травматизму стрімко знизилась. На сьогодні рівень смертельного виробничого травматизму складає 10% проти 63% за І півріччя. З метою недопущення нещасних випадків на виробництві Управлінням проведено 5 всебічних перевірок суб'єктів господарювання та 72 перевірки об'єктів підконтрольних підприємств з питань промислової безпеки та охорони праці. Під час перевірок виявлено 828 порушень нормативних актів з охорони праці. На вимогу Управління роботодавцями призупинена робота 50 об'єктів, які загрожували життю та здоров'ю працівників. До адміністративної відповідальності притягнуто 9 посадових осіб підприємств… З метою попередження виробничого травматизму Управлінням організовано та проведено 12 семінарів на підприємствах найбільш травмонебезпечних галузей. У 2015 році випадків травматизму під час використання газу в побуті в Херсонській області не зафіксовано».

Щодо діяльності інспекції з питань нагляду за дотриманням законодавства про працю впродовж 2015 року, начальник Головного управління повідомив, що спеціалісти ГУ Держпраці провели перевірки на підприємствах, на яких існує заборгованість із заробітної плати. За даними статистики 54 підприємства області мають заборгованість із виплати заробітної плати на суму 19 977,7 тис.грн. Наразі, 2 підприємства заборгованість ліквідували, 4 — суттєво знизили.

На підприємствах, установах, організаціях фахівці Головного управління проводять роз'яснювальну роботу з питань застосування та дотримання вимог законодавства про працю у вигляді семінарів (їх провели вже 678), нарад, круглих столів. Тісно взаємодіють із центрами зайнятості, пенсійним фондом, місцевими органами виконавчої влади. Загалом, впродовж року спеціалісти ГУ Держпраці надали 3000 консультації за телефоном оперативного реагування, 2295 на особистому прийомі, розглянули 344 письмових звернень, скарг і заяв фізичних та юридичних осіб.

Стосовно планів на 2016 рік Віталій Берлим зауважив, що відповідно до наданих законодавством повноважень в Управлінні й надалі забезпечуватимуть застосування у всіх невідкладних заходів реагування до порушників чинного законодавства, особливо керівників підприємств-боржників. Планують удосконалювати співпрацю із соціальними партнерами та правоохоронними органами щодо реалізації державної політики у сфері охорони праці та трудового законодавства на території Херсонської області.

Нагадаємо: 26 листопада відбулась Перша колегія Державної служби України з питань праці за участю Міністра соціальної політики Павла Розенка, представників Уряду, Адміністрації Президента, Федерації профспілок України, Федерації роботодавців, народних депутатів та керівників територіальних управлінь Держпраці.




До списку новинВпередНазад