Новини

З приходом весни та настанням сприятливих умов на підприємствах сільського господарства, агроформуваннях області розпочинаються весняно-польові роботи.

Цей травмонебезпечний період у сільськогосподарському виробництві зумовлений максимальним напруженням праці, що призводить до помилкових дій, нехтування безпекою при відсутністі належного контролю за безпечним виконанням робіт з боку посадових осіб.

Так, працівники територіального управління, на виконання плану роботи територіального управління, плану заходів щодо удосконалення комплексного управління охороною праці в області на 2014 рік, прийняли участь у семінар-нарадах з керівниками сільськогосподарських підприємств, відповідальними особами за охорону праці агроформувань (Корецькому, Млинівському, Гощанському районах), які організовані управліннями агропромислового розвитку Рівненської ОДА.

Про стан травматизму та дотримання вимог безпеки під час проведення весняно-польових робіт доповів начальник державної інспекції нагляду за об'єктами підвищеної небезпеки та охороною праці територіального управління Ситник В.І.

Наголосив, що під час виконання цілого комплексу робіт працівникам необхідно належно підготувати сільськогосподарську техніку та знаряддя, пройти медичний огляд, навчання та відповідні інструктажі з охорони праці.

Керівникам сільськогосподарських підприємств необхідно забезпечити підлеглих засобами захисту, посилити контроль за дотриманням правил безпеки, режиму праці та відпочинку.

«Більшість нещасних випадків на виробництві стаються із-за особистої необережності і невиконання працівниками елементарних норм охорони праці» — відмітив він.

Семінар-наради проходили у формі конструктивного діалогу, кожен з учасників мав можливість поставити запитання та отримати відповідь.

Територіальне управління закликає, як працівників так і роботодавців, приділяти особливу увагу при виконанні весняно-польових робіт задля недопущення нехтуванням вимогами безпеки.

Довідка: у 2013 році на підприємствах сільського господарства в області травмовано 13 працівників, у тому числі, 2 — зі смертельним наслідком.

Прес-служба територіального управління




До списку новинВпередНазад