Новини
Управлінням Держпраці у Хмельницькій області за участі Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань на базі Шепетівського РЕМ ПАТ «Хмельницькобленерго» проведено семінар з питань додержання вимог нормативно-правових актів з питань охорони праці та промислової безпеки.

Під час зустрічі фахівцями відділу нагляду на виробництві і об'єктах підвищеної небезпеки працівникам районних електричних мереж вказано на характерні порушення нормативних актів з охорони праці на підприємствах енергетичної галузі. Проаналізовано стан виробничого травматизму в Україні та Хмельницькій області. Роз'яснено вимоги безпеки під час експлуатації газовикористовувального обладнання, встановленого на автомобілях. Особливу увагу звернуто на нову редакцію Правил безпеки систем газопостачання. Розглянуто питання щодо вимог охорони праці під час виконання зварювальних та вогневих робіт. Зауважено, що огляд та чищення зварювальної установки та її пускової апаратури слід проводити не рідше 1 разу на місяць.

Наголошено, що не дозволяється зберігати в одному приміщенні балони з киснем разом з балонами з горючим газом, а також з карбідом кальцію, фарбами та мастилами (жирами). Порожні балони необхідно зберігати окремо від балонів, наповнених газом. Під час зберігання, перевезення балонів з киснем та користування ними необхідно стежити за тим, щоб на балони не потрапляли мастило або жир для унеможливлення спалаху та вибуху.

Рукави перед початком виконання робіт необхідно оглядати для виявлення тріщин, надрізів, потертостей, а також відшарувань, пузирів, оголених ділянок обплетення, вм'ятин та інших дефектів на зовнішній поверхні рукавів, які впливають на їхні експлуатаційні властивості. Рукави повинні 1 раз на 3 місяці проходити гідравлічне випробування на міцність тиском.

За результатами семінару вирішено приділяти максимум уваги питанням промислової безпеки під час експлуатації об'єктів підвищеної небезпеки, не допускати порушень законодавчих та нормативно-правових актів з охорони праці. Привести у відповідність нормативним актам з охорони праці документи, що стосуються безпечного проведення газополум'яних робіт та експлуатації транспортних засобів, які працюють на газу.



До списку новинВпередНазад