Новини

Так, у ПАТ НВО «Чернігівеліткартопля», під час спроби запустити двигун трактора МТЗ-82 шляхом штовхання іншим трактором, перебуваючи при цьому у стані алкогольного сп'яніння і не узгодивши порядок подачі сигналів, тракторист Волов М.О. отримав несумісні із життям травми. Причина — порушення правил безпеки руху, керування транспортним засобом у стані алкогольного сп'яніння, невиконання вимог інструкцій з охорони праці, відсутність контролю за додержанням працівниками технологічних процесів, правил поводження з машинами, механізмами, устаткуванням та іншими засобами виробництва.

У ПрАТ «Нива — плюс» під час трамбування зеленої маси у силосній траншеї трактором К-700А загинув тракторист Кравченко О.В. Причинами нещасного випадку комісією з проведення спеціального розслідування визнано невиконання потерпілим вимог інструкцій з охорони праці, недосконалість технологічного процесу при силосуванні, незадовільний контроль за додержанням працівниками технологічних процесів, правил поводження з машинами, механізмами, устаткуванням та іншими засобами виробництва.

У ТОВ «Житлобудсервіс» внаслідок гострого отруєння невстановленими наркотичними речовинами при сприянні алкогольного сп'яніння помер підсобний робітник Івлев В.О. Трагедія сталася на території будівельного майданчика підприємства у неробочий час.

Провівши аналіз причин кожного нещасного випадку, члени колегії надали присутнім керівникам вищезазначених підприємств зауваження та дієві пропозиції щодо підвищення рівня промислової безпеки на підприємствах.

Заслухавши і обговоривши звіти керівників, колегія вирішила визнати роботу по додержанню вимог нормативно-правових актів з охорони праці, запобіганню виробничому травматизму та організації відповідних умов праці у ТОВ «Житлобудсервіс» і ПрАТ «Нива» недостатньою, у ПАТ НВО «Чернігівеліткартопля» — незадовільною.

Одночасно колегія зобов'язала керівників підприємств виконати у повному обсязі заходи, запропоновані комісією зі спеціального розслідування та надати відповідь про їх виконання до Управління Держпраці у Чернігівській області, а також вжити низку додаткових заходів з посилення роботи по запобіганню виробничого травматизму та організації відповідних умов праці на зазначених підприємствах.




До списку новинВпередНазад