Новини
Фахівцями Управління Держпраці у Хмельницькій області проведено нараду для працівників Дунаєвецького Центру поштового зв'язку №4.

Під час семінару звернуто увагу на основні законодавчі акти з питань охорони праці. Обговорено проблемні питання охорони праці, стан виробничого травматизму і професійної захворюваності на підприємствах регіону. Розслідування нещасних випадків на виробництві. Порядок відшкодування шкоди працівникам у разі ушкодження їх здоров'я. Здійснення профілактики професійних захворювань та отруєнь. Надання першої допомоги потерпілим у разі нещасного випадку.

Доведено про основні положення Закону України «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення» та прийняті відповідно до нього нормативно-правові акти. Роз'яснено практичні аспекти визначення показників санітарно-гігієнічної характеристики робочого місця. Порядок проведення атестації робочих місць за умовами праці та проведення медичних оглядів працівників.



Обговорено сучасний стан колективно-договірного регулювання соціально-трудових відносин в Україні. Основні положення Законів України «Про колективні договори» та «Про соціальний діалог». Практику вирішення питань охорони праці через регіональні та галузеві угоди, колективні договори. Формування розділу «Охорона праці» в колективному договорі.

За результатами наради прийнято рішення керівництву підприємства посилити контроль за станом охорони праці та трудовою дисципліною в Дунаєвецькому Центрі поштового зв'язку №4. Забезпечити дотримання посадовими особами та працівниками вимог законодавчих та нормативно-правових актів з охорони праці.



До списку новинВпередНазад