Новини
На базі приватного підприємства «Сіріус -2» (смт. Ярмолинці) під час семінару розглянуто питання щодо атестації робочих місць за умовами праці на підприємствах легкої промисловості.

Фахівцями Управління Держпраці у Хмельницькій області роз'яснено вимоги законодавства щодо проведення атестації робочих місць за умовами праці. Зокрема, для проведення комплексу робіт, пов'язаних із атестацією робочих місць, на підприємстві створюється атестаційна комісія, яка є основним колегіальним органом щодо вирішення питань, пов'язаних з атестацією. Склад і повноваження атестаційної комісії визначається наказом по підприємству, організації. До складу комісії рекомендується вводити головних спеціалістів, працівників відділів кадрів, праці та заробітної плати, охорони праці, органів охорони здоров'я підприємства, представників громадських організацій.

Атестаційна комісія зобов'язана, зокрема, вивчити і зробити висновки про обладнання робочих місць необхідними інструментами та засобами індивідуального захисту, їх відповідність нормативним актам з охорони праці, а також про відповідність технологічного процесу, споруд, обладнання вимогам, зазначених у проектно-конструкторській документації, стандартах і нормах з охорони праці. Слід зазначити, що робота атестаційної комісії буде значно меншою, якщо на підприємстві свого часу було проведено відповідні експертизи проектної документації.

Відповідно до пункту 4 Порядку, періодичність проведення атестації робочих місць визначається в колективному договорі підприємства, але атестація має проводитись не рідше одного разу на 5 років.

Відповідальність за своєчасне та якісне проведення атестації покладається на керівника підприємства, організації.

Позачергово атестація проводиться в разі докорінної зміни умов і характеру праці з ініціативи власника або уповноваженого ним органу, профспілкового органу, трудового колективу або його виборного органу, органів Державної експертизи умов праці за участю санітарно-епідеміологічної служби Міністерства охорони здоров'я України.

Водночас працівник не позбавлений права вимагати проведення позачергової атестації його робочого місця на предмет наявності шкідливих умов праці, які дають право на пільги і компенсації, а також може пред'явити в органи з розгляду трудових спорів (до комісій з трудових спорів чи суду) у разі, якщо не вдалося досягти домовленості з власником. За працівником визнається право оскаржити результати атестації робочих місць за умовами праці в судовому порядку.



До списку новинВпередНазад