Новини
Фахівцями Управління Держпраці у Хмельницькій області на базі колективного підприємства «Агробуд» (м. Полонне) проведено семінар з питань додержання законодавства про працю та загальнообов'язкового державного соціального страхування.

У ході зустрічі зауважено, що оплата праці працівників здійснюється в першочерговому порядку. Всі інші платежі здійснюються власником або уповноваженим ним органом після виконання зобов'язань щодо оплати праці.

Зазначено, що на даний час при проведенні індексації заробітної плати працівників слід керуватися Законом України «Про індексацію грошових доходів населення» та Порядком проведення індексації грошових доходів населення, з урахуванням внесених до них змін.

Попереджено роботодавця про адміністративну, кримінальну відповідальність та відповідальність у вигляді фінансових санкцій у разі допущення порушень трудового законодавства. Так, зокрема відповідно до норм ст. 265 Кодексу Законів про Працю України, Юридичні та фізичні особи-підприємці, які використовують найману працю, несуть відповідальність у вигляді штрафу в разі: недотримання мінімальних державних гарантій в оплаті праці — у десятикратному розмірі мінімальної заробітної плати, встановленої законом на момент виявлення порушення, за кожного працівника, щодо якого скоєно порушення.



До списку новинВпередНазад