Новини

26 листопада відбулось засідання колегії Державної служби України з питань праці за участі Міністра соціальної політики Павла Розенка.

Участь у колегії також взяли керівники територіальних управлінь Держпраці, представники Федерації профспілок України, Федерації роботодавців, Уряду, Адміністрації Президента, народні депутати.

Під час засідання колегії проаналізували діяльність Держпраці за останні десять місяців з початку утворення, обговорили основні проблеми і перспективи у сфері охорони праці, промислової безпеки, гігієни праці, формування якісно нового державницького підходу у розбудові Служби, окреслили плани на 2016 рік.

Також одними з ключових тем в обговоренні були застосування міжнародного досвіду у роботі державних інспекторів, посилення співпраці між соціальними партнерами та громадськістю, створення ефективної і сприятливої взаємодії між представниками бізнесу та влади, міжнародна співпраця, налагодження діалогу з міжнародними організаціями, обміном досвідом й знаннями.

У своєму виступі Голова Держпраці Роман Чернега розповів про найважливіші цілі та завдання, які зараз стоять перед Службою. «Найбільша проблема, яка виникла на даний момент — це невиплата заробітної плати і нелегальне працевлаштування. На сьогодні, завдяки інспекційній діяльності працівників Держпраці 17 тисяч працівникам повернуто близько 90 мільйонів гривень,» — наголосив Роман Чернега.

Під час відкриття засідання перед учасниками та гостями виступив Міністр соціальної політики Павло Розенко, який зазначив: «Міністерство є провідником Ваших ідей, Ваших дій та думок. Ми є Вашими надійними партнерами на шляху євроінтеграційного руху».

Також Міністр соціальної політики вручив Голові Держпраці Роману Чернезі державну нагороду «Заслужений юрист України», згідно Указу Президента України Петра Порошенка від 7 жовтня 2015 року. У свою чергу, Роман Чернега наголосив на тому, що перш за все найбільшою нагородою є вдячність громадян за ефективну роботу задля їхньої безпеки та добробуту. «Значна кількість роботодавців не укладає трудових договорів з найманими працівниками. Кожен шостий підприємець не дотримується норм загальнообов'язкового державного соціального страхування, в результаті чого працівник втрачає право на соціальний захист згідно з нормами законодавства про відповідні види загальнообов'язкового державного соціального страхування,» — зазначив Голова Держпраці.

У ході колегії різні позиції й пропозиції висловили й соціальні партнери Держпраці: представники роботодавців та профспілок України. Проте Роман Чернега наголосив, що Україна взяла курс на євроінтеграцію, впровадження європейських стандартів якості і ми повинні працювати відповідно до ратифікованих конвенцій МОП. Нагадаємо, колегія Державної служби України з питань праці проходила в рамках XIV Міжнародного промислового форуму-2015, де відбулась виставка-презентація Держпраці.




До списку новинВпередНазад